vakker variant av kanelboller

Ingredienser

500 g hvetemel
100 g sukker
1/2 ts kardemomme
1/2 ts bakepulver
100 g margarin
50 g gjær
3 dl melk

Fremgangsmåte

bland det tørre, smelt smøret og bland med melk blandingen skal være fingervarm, rør ut gjæren i blandingen og bland med det tørre, sett til heving, la den stå en halvtimes tid, dekk til med plast. - del deigen i tre, deigen kan virke litt løs men ikke tilsett mer mel , jobb den sammen med ørlitegranne mel på bordet, da blir den veldig smidig, del deigen i tre, ta en del og kjelve ut i en runding som dekker stekeplaten, smør litt smør på leiven og strø på sukker og kanel, neste del kjevles på samme måte og legges over, gjennta smør/sukker/kanel, legg på del 3. Ta så ett glass å sett i midten og klipp deigen i tolv like deler, ta to og to og snurr mot hverandre og klem de litt sammen i ytterkant. La den etterheve litt, smør med egg og strø perlesukker over før den stekes i 200grader ca 20 min :)

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!