Verdensbeste karamellsaus!

Ingredienser

2 bokser fløte
140 gr brunt sukker
470 gr hvitt sukker
160 gr lys sirup
6 ss bremykt
3 ts vanilje sukker
Evt. noen klyper salt

Fremgangsmåte

1. Ha alle ingrediensene sammen i en stor kjele.
2. Kok karamellen mens du rører konstant.
3.Når karamellen når 105 °C tar du kjelen av platen. Om du skal bruke det som fyll i makroner, kok til 115 °C og som fyll i kaker ca 110°C.
Avhengig av hva du skal bruke den til, kjøler du karamellen ned.
Skal du ha karamellsaus så heller du sausen direkte over i krukkene og setter i kjøleskapet.
Denne oppskriften er helt nydelig også som fyll i makronene.
Før du skal bruke karamell sausen etter det har vært i kjøleskapet, så er det bare å sette den i 15 sekunder i mikroen så blir den flytende og deilig! Perfekt på isen!

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!