Deilig gjærbakst som smaker fortreffelig !

Ingredienser

50 g gjær
150 g Bremykt steke og bake
5 dl melk
1/2 ts salt
1,5 dl sukker
(1 ts kardemomme)
1 egg
1-2 ts bakepulver
ca. 1,5 liter hvetemel
Fyll:
100 g Bremykt steke og bake
3/4 dl sukker
2-3 ts kanel
Pynt:
Perlesukker eller mandelspon
Pensling:
Egg
Oppskriften kan gjerne dobles med unntak av gjær - da blir det 3 store kranser

Fremgangsmåte

1. Smuldre gjæren i bakebollen
2. Smelt smøret, hell i melken og varm til fingervarmt, 37 grader
3. Rør gjæren ut i litt av væsken
4. Tilsett resten av væsken, salt, bakepulver, sukker og evt. kardemomme, sammenvispet egg og mesteparten av melet.
5. Elt deigen til den slipper bollen og er blank og smidig, dryss over litt mel, dekk med plast og la heve ca. 45 minutter.
6. Lag fyllet, rør sammen alt til en smidig røre
7. Ta deigen på bakebordet og elt inn resten av melet. Del deigen i jevnstore evner (2).
8. Kjevle hver del til en stor firkantet (avlang) leiv. Smør på fyllet helt ut i kantene og rull leiven sammen fra langsiden. Legg rullen med skjøten ned på platen. Form rullen til en ring.
9. Ta en saks og klipp dype hakk (fliker) helt ned mot platen og legg dem vekselvis til høyre og venstre, eller høyre, venstre og rett fram. Dekk med klede og etterhev ca. 30 min til dobbel størrelse.
10. Pensle med sammenvispet egg og dryss evt. på perlesukker/mandler.
Steking : Stekes på 200 grader nederst i ovnen i 15-20 min. En stor krans trenger 25-30 minutters steketid. Avkjøl på platen, og legg over på rist.
Lykke til !

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!