En deilig klippekrans (eller kringle om du vil) til søndagskaffen, til gjesteservering eller når du måtte ønske

Ingredienser

Deig:
0,5 pakke gjær
4-5 ss flytende margarin
2 dl lunken melk
4 ss sukker
0,5 ts malt kardemomme
5,5 dl hvetemel
Fyll:
Sukker
Kanel
Eple,revet (kan sløyfes)
Pynt:
Melis

Fremgangsmåte

1. Ha gjæren i bakebollen og rør ut med melken. Tilsett resten av væsken. Ha i sukker, kardemomme og så mye mel at deigen slipper bollen og blir glatt og smidig.
2. La deigen heve tildekket til dobbel størrelse.
3. Ha deigen på bakebordet og elt den lett. Trill til en 20 cm lang pølse. Kjevle den til et rektangel som måler ca. 25 x 50 cm. Smør mykt smør på leiven, strø over kanel og sukker, riv eplet over den utkjevlede deigen. Rull deigen fast sammen fra langsiden.
4. Legg kransen i en sirkel med skjøten ned på et stekebrett. Sett stekeovnen på 200 °C.
Klipp ca. 1,5 cm tykke biter, nesten gjennom ”pølsa”, brett tilbake vekselvis til høyre og venstre. Hev kringlen under plast på et lunt sted i ca 20 minutter, gjerne over varmt vann for å få den større.
5. Pensle med sammenvispet egg (evt. vann dersom du ikke har egg) og stek i ca. 15 minutter. Pensle med melk etter at den er ferdig stekt. Avkjøl kringlen på rist.
6. Jeg anbefaler å pynte med melis. Det blir mye bedre.
PS. bildet er hentet fra internett, MEN alle kringlene jeg har laget har hatt akkurat samme utseende :)

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!