Verdens beste nøttefyll dekket av smakfull mørk sjokolade. Passer både til fest og til hverdags! Behold dem selv eller imponer vennene dine med hjemmebakte delikatesser:-) Oppskriften er nok til ca 45 konfektbiter (3 former).

Ingredienser

450g sjokolade 70 % kakao (kan erstattes med melkesjokolade)
4ss melk
50g sukker
115 g ristede og malte hasselnøtter
25 g Bremykt
frøene fra 1/2 vaniljestang

Fremgangsmåte

Slik rister du hasselnøttene:
Sett ovnen på 180 grader. Sett dem på en stekeplate og rist dem i ca 12 minutter, til de begynner å dufte og skallet begynner å slå sprekker. Sjekk dem etter 10 minutter og ta dem i alle fall ut før de blir brent. Flytt gjerne på nøttene rundt et par ganger i løpet av steketiden slik at de blir jevnere stekt – eller ristet. Finn da fram et rent kjøkkenhåndkle som enten er mørkebrunt eller sort – eller ikke så farlig om får farge av det sorte skallet. Gni og rull dem inni håndkle til alt eller mestepraten av skallet er fjernet. Det er litt jobb, men verdt det, jeg lover. Det er ganske grisete, så det er lurt å stå bøyd godt over benken sånn at skallet ikke havner over hele kjøkkenet.
1. Kle et stekebrett med bakepapir og sett en rist over.
2. Brekk den mørke sjokoladen i biter og smelt i vannbad på svak varme.
3. Varm opp melken i en kaserolle sammen med sukkeret. Rør til sukkeret har løst seg opp og la det koke opp.
4. Ta kaserollen av platen og rør inn de malte hasselnøttene, smøret og vaniljefrøene.
5. La nøttefyllet avkjøles.
6. Fyll den første konfektformen med smeltet sjokolade. Etter ca 30 sekunder heller du den overflødige sjokoladen tilbake i bollen. Gjør det samme med den andre og den tredje formen. Sjokoladeformene legges opp-ned på risten slik at de får dryppet av seg. Deretter avkjøles de i fryseboksen i ca 15 minutter til sjokoladen er helt stiv.
7. Fyll de sjokoladekledde formene med nøttefyllet. Unngå å fylle helt opp.
8. Hell over smeltet sjokolade til formene er helt fulle og hele nøttefyllet er dekket av sjokolade. Sett formene inn i fryseboksen i ca 30 minutter til sjokoladen og nøttefyllet er helt stivt.
9. Nå kan konfekten trykkes forsiktig ut av formene!
Oppbevares i kjøleskapet. Kan også fryses og tines opp i små porsjoner etter eget ønske.
Bon appetit!

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!