God og saftig inni, crisp utapå, smaker godt.

Ingredienser

4 egg
5 dl lunkent melk
2 dl sukker
1/5 Ts salt
1 pk gjær
200 GR myk Bremykt
700 GR hvetemel
Pensle med vispet eggeplomme
Til fyll:
200 GR Bremykt
250 GR melis
Noen dråper vaniljeessens
Til glasuren: 150 GR melis
2 Ts kakako
1/2 dl vann
Pynt: hakket hvit sjokolade

Fremgangsmåte

1. Smuldre mel og myk Bremykt med fingrene, tilsett lett vispet egg og resten av ingrediensene. Løsne gjær i lunkent melk. Bland alt godt sammen og la deig å heve seg 40 minutter.
1. Visp sammen Bremykt , vanilje og meliss til luftig krem
3. Del deig i tre like deler, kjevle ut og smør på kremen. Rulle sammen og flett til kringle. Pensle med vispet eggeplomme. La heve 40 minutter
3. Stek midten i ovn , over og undervarme i 30 minutter 180 grader. Hvis skorpen begynner å bli for mørk midt i steketiden, legg en bakepapir over og stek ferdig.
4. Lag glasuren: kok sammen melis , kakao, vann og bland hele tid mens du småkoker det, ca 7 minutter, til glasuren har fått glans og den tykner litt.
Legg den sakte over lunken kringle og legg opp på varme glasuren hakket hvitt sjokolade

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!