Jeg har bakt mye gjærbakst opp igjennom årene, men ingenting kan måle seg med denne kringlen. Den er helt magisk!

Ingredienser

Ingredienser:
bolledeig:
5 dl melk
1,5 ts. kardemomme
0,5 ts. salt
50 g fersk gjær
2 dl sukker
100 g bremykt
800 g hvetemel
Fyll:
150 g bremykt
4 ss sukker
2 ss kakao
6-8 ss kokosmasse
4 ts vaniljesukker
Pensling og garnering: 1 egg + perlesukker

Fremgangsmåte

Fremgangsmåte:
1.Lag deigen som en vanlig bolledeig ved å smelte smør og varmer melk til 37 grader.
2. Rør ut gjæren i blandingen og deretter tilsett de resterende ingrediensene. PS: Spar litt mel til kjevling senere.
3. La deigen heve i 1-1,5 time avhengig av hvor god tid du har. Kringlen blir bedre jo lenger den får stå å heve.
4.Mens deigen hever lager man fyllblandingen. Bland alle ingrediensene til fyllet godt sammen. Det er lurt å la smøret stå romtemperert før det skal brukes da man får en jevnere fyllblanding. Sett fyllet til avkjøling i kjøleskap.
5. Forvarm ovnen til 175 grader.
6. Ta ut bolledeigen og kjevl den til evn avlang leiv (rektangulær). Fordel fyllet på leiven.
7. Rull leuiven sammen til en lang pølse og sett sammen endene. Du har nå fått en kringle som legges på bakepapir.
8. Klipp folder i kringlen med en saks, men ikke helt igjennom.
9. Disse foldene legger du til hver side og rett bakover som blader. Repeter klipp og folding hele veien rundt.
10. Til slutt pensler du den ferdige kringlen med egg og strør på perlesukker.
11. stekes i oven i ca. 17 minutter.

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!