Bremykt Logo

Luftig kringle med nydelig smak av mandler, smør og kardemomme

Ingredienser

100 g Bremykt
1,5 dl melk
1 Pk tørrgjær
3 ss sukker
1/2 ts salt
2egg
6-7 dl hvetemel
Fyll
100g Bremykt
6 ss sukker
1 ts kardemomme
150 g mandler
1 egg til pensling
Perlesukker

Fremgangsmåte

Smelt smøret i en gryte og ha i melken. Varm til ca 45 grader. Ha i bakebollen. Pisk eggene lett sammen og bland i melken. Tilsett sukker, salt, 6 dl hvetemel og tørrgjæren. Kjør kjøkkenmaskinen med eltekroken til glatt og smidig deig. Om deigen' henger' i kantene på bollen etter ca fem minutt spe da med 1/5 dl hvetemel til. Kjør deigen kraftig i maskinen. Tilsett siste rest av melet om nødvendig. Når deigen er samlet rundt eltekroken og ikke er klissete og ta på er den ferdig.
Dekk bollen med plast og la den heve til dobbel størrelse ca 60 min.
Mens deigen hever, lager du fyllet.
Finhakk mandlene enten i maskin eller for hånd. Hold av litt hakkete mandler til pynt. Bland mandlene i temperert Bremykt sammen med sukker og kardemomme.
Ha deigen ut på bakebordet og del den i to. Kna deigen godt med hendene og rull til en pølse. Kjevle ut ett rektangel. Smør på halvparten av fyllet og rull sammen til en pølse.
Legg på bakepapirkledd stekeplate.
Gjenta med deig to.
Skjær fingertykke skiver , men ikke helt igjennom. Brett ut og til siden, først høyre, så venstre , høyre igjen og venstre. Gjenta med pølse nummer to.
La heve igjen ca 40 min. Pensle med sammenpisket egg og dryss over hakkede mandler og perlesukker. Stekes nederst i ovn 200 grader ca 20 min. ( obs! Kan variere fra ovn til ovn)

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!