Kjempegod luftig kringle.deigen Kan også brukes til boller.

Ingredienser

5 dl melk
100g smeltet bremykt margarin
1 pk gjær
1,5 dl sukker
1 ta kardemomme
Ca. 7 dl mel (til passe deig)
1 pakke piano vaniljekrem til fyllet

Fremgangsmåte

1. Smelt margarin i en kjele
2. Ha melken i det smeltede margarinet og la blandingen bli 37 grader
3. Smuldre gjæren i en bolle
4. Rør gjæren ut med den lunkne melk og margarinblandingen
5. Ha i sukker og kardemomme
6. Ha i mel til passe deig. Kan godt være litt klissete
7. La deigen heve til dobbel størrelse
8. Kjevle ut deigen til en stor rektangel.
9. Smør vaniljekrem på hele
10. Rull sammen deigen og skjær den i skiver
11. Legg de med snitt flaten opp i kringleform på bakepapir.
12. La heve en god halv time
13. Dusj kringla lett (bruk sprayflaske) med vann og stek på 200 grader i 15-20 min
14. Avkjøles på rist og pyntes med melis

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!