De fleste av oss kjenner antagelig til krumkaker og spiser de hver jul i tradisjonens tro. Her er krumkake i en ny drakt, nemlig som små snipper, dyppet i mørk sjokolade og pyntet med polkagris.

Ingredienser

(Ca. 36-42 stk)
100 g Bremykt Original, smeltet og avkjølt
100 g egg
100 g sukker
100 g hvetemel
200 g kokesjokolade, smeltet over vannbad
2 store stenger polkakris (evt, drops), finhakket

Fremgangsmåte

Pisk egg og sukker til en luftig eggedosis. Tilsett smør og vend forsiktig inn hvetemel.
La røra svelle ca.15 minutter. Spe med litt iskaldt vann dersom den er for tykk før steking.
Ha en skje med røre midt på et varmt krumkakejern og stek det gyllent. Ta de ut av jernet, legg de på en skjærefjøl og del raskt i trekanter. La de avkjøle på rist.
Dypp i smeltet sjokolade og dryss med knust polkagris.
Tips:
Server med en god kopp rykende varm chilikakao, som du helt enkelt lager ved å tilsette litt finhakket chili, når du koker kakaoen. Smak til med honning. Husk krem!
En fin tommelfingerregel med krumkaker er at man bruker vekten av egg og så lik mengde hvetemel, sukker og smør.