Kaken lagger på iranskmåte og smaker annerledes
1 stk kyllingfilet
200 g Bremykt
10 stk kokt og hakkete egg
1 stk kokt egg til pynt
1/2 kopp knust valnøtt
1/2 kopp hakkete persille
1/2 kopp saltet agurk
3/4 kopp hakket vårløk
3/4 kopp gresk yoghurt
1/2 kopp majones
Salt og pepper litt
1/2 kopp sitronsaft
Bak 2 mellom store loff.
Kokk kyllingbryst med salt, pepper og løk. Kjær og hakke kyllingen. Rør grundig. Bland egg, yoghurt, majones, pepper og salt og fersk sitronsaft.
Tilsett kyllingfilet, løk, valnøtter, syltet agurker og persille.
Deretter kjære brød med høyde 1 cm og legg et lag med brød, ett lag Bremykt smør og et lag med røret og fortsett med tre eller fire lag. I det siste laget, ta en liten saus over og rundt kaken. la den sitte i kjøleskapet i to til tre timer for å smake og til slutt pynte smørbrød med egg, reker og hakkete dill/tørke dill.
NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!