Kryddersmør kan enkelt varieres etter hvilke råvarer du har ute i hagen eller i kjøleskapet, her er tre varianter som passer godt til grillede eller ovnsbakte grønnsaker, stekt kjøtt, fisk eller kylling. Her får du oppskriften på pestosmør, olivensmør og blåmuggostsmør med soltørkede tomater.

Ingredienser

Pestosmør
(Ca. 6 porsjoner)
150 g Bremykt Original, romtemperert
1 potte (ca. 4 dl frisk basilikum)
1 dl ristede pinjekjerner
2 fedd hvitløk
1 dl revet parmesan
2 ss presset sitron
Litt salt og kvernet hvit pepper (evt. sort pepper)
Olivensmør
(Ca. 6 porsjoner)
150 g Bremykt Original, romtemperert
100 g hakkede sorte oliven
2 ss hakket frisk oregano.
Blåmuggostsmør med soltørkede tomater
(Ca. 6 porsjoner)
150 g Bremykt Original, romtemperert
60 g blåmuggost, delt i mindre biter
30 g finhakkede soltørkede tomater

Fremgangsmåte

Pestosmør
Bland sammen alle ingrediensene utenom parmesan i en blender. Kjør til en litt glatt masse. Rør inn parmesan, smak til med salt og pepper. Fordel smøret til en litt tykk pølse på et ark med bakepapir, rull sammen, snurr endene slik at smøret blir uten luftbobler. Legg det kjølig eller i fryseren.
Olivensmør
Bland sammen alle ingrediensene. Fordel smøret til en litt tykk pølse på et ark med bakepapir, rull sammen, snurr endene slik at smøret blir uten luftbobler. Legg det kjølig eller i fryseren.
Blåmuggostsmør med soltørkede tomater
Bland sammen alle ingrediensene. Fordel smøret til en litt tykk pølse på et ark med bakepapir, rull sammen, snurr endene slik at smøret blir uten luftbobler. Legg det kjølig eller i fryseren.
Tips:
Ta opp det du trenger for hver gang og legg det kjølig eller i fryseren igjen. Smøret holder seg opptil 3 måneder i fryseren.