Bremykt Logo

En helt nydelig brioche som er både luftig og saftig, og den rike smørsmaken gir virkelig følelsen av luksus!

Ingredienser

1/2 pose tørrgjær
50 g sukker
1 ts salt
ca 1/2 kilo hvetemel, pluss mer til elting
1/2 dl appelsinjuice, romtemperert
5 store egg, romtempererte
200 g smør, mykt/romtemperert
+ 1 ekstra egg til pensling

Fremgangsmåte

1. Ha gjær, sukker, salt og mel i en bolle.
Tilsett appelsinsaft og egg og bland til du har en deig. Det beste er om du har en kjøkkenmaskin med eltekrok, da sparer du deg for mye jobb. Deigen bør knas/eltes i ca 10 minutter.
2. Smøret, som må være helt mykt, tilsetter du en klatt om gangen som eltes inn i deigen.
Dekk til bollen med plastfolie og la den stå i romtemperatur til den er blitt dobbelt så stor (ca 1,5 time).
3. Slå luften ut av deigen nå, kna den et minutt eller to (du trenger nok litt ekstra mel, men ikke bruk mer enn høyst nødvendig). Form den til en ball og legg den tilbake i bollen igjen, dekk til med plastfolie. Nå settes bollen i kjøleskapet, minst to timer, helst over natten.
4. Ta deigen fram igjen, kna den litt og legg den i en godt smurt og melet brødform.
Man kan gjerne flette brødet for å få et ekstra fint utseende. Sett deigen til heving igjen, ca 1 time i romtemperatur.
5. Forvarm ovnen til 180 C mens deigen etterhever. Når brødet er ferdig hevet pensler du overflaten med det ekstra egget, og setter brødet i ovnen i ca 35-40 minutter. Sjekk underveis i stekingen, blir overflaten veldig raskt mørk så dekk til med et ark bakepapir resten av steketiden.
6. La det avkjøles en stund i formen før du tar det forsiktig ut og legger det på en rist.
Nytes i skiver med smør, marmelade eller syltetøy. NAM! Her er det vanskelig å bare ta én skive!

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!