I herlige mai er det mange festdager og anledninger på rekke og rad til å lage noe ekstra godt. Hva med noen festlige makroner farget i rødt, hvitt og blått, fylt med ostekrem og en liten knasende overraskelse til gjestene.

Ingredienser

(Ca. 30 makroner)
Makroner:
75 g eggehvite, fra romtempererte egg
90 g sukker
90 g melis
90 g mandelmel (ikke fettredusert)
Blå og rød matfarge/gelefarge
Ostekrem:
70 g Bremykt Original
150 g kremost, naturell (gjerne Philadelphia)
1 ts vaniljesukker
Ca. 180 g melis
2 pk popping candy, godteri som smeller i munnen

Fremgangsmåte

Makroner:
Ha eggehviter og sukker i en bolle, pisk til tykk marengs. Tilsett ønsket farge.
Sikt melis og mandelmel over eggehvitene. Vend inn med en slikkepott. Her gjelder det å røre akkurat passe, rører du for lite blir massen for tykk og makronene renner ikke ut, men blir til små topper. Rører du for mye renner de for mye ut. Røren skal være tykk, men «røremerkene» skal jevne seg ut etter kort tid.
Hell makronrøra i en sprøytepose med rund tipp og sprøyt små topper på en makronmatte eller på bakepapir (tegn sirkler på størrelse med en 5 kroning). Sprøyt ut makronene innenfor mal-sirklene. Ikke lag dem for store, de kommer til å flyte ut litt. La brettet stå noen minutter på benken.
Stek makronene på midterste rille 14 – 15 minutter. Avkjøl makronene før du fjerner dem fra bakepapiret. Har du stekt makronene for lite, vil de henge igjen på matta/bakepapiret. Er de sprø helt gjennom, har du stekt dem litt for lenge.
Ostekrem:
Smelt smør og avkjøl. Pisk sammen alle ingrediensene. Spe med melis til du har en litt tykk krem. Ha den på sprøytepose med liten stjernetipp.
Snu en makron med undersiden opp, sprøyt på en liten ring med ostekrem, dryss over popping candy, og legg undersiden av en annen makron over.
Tips:
Erstatt gjerne mandelmel med malte mandler. Skåld mandlene dagen før du skal lage makroner, legg til tørk og mal dem to ganger på mandelkvern. Man kan også bruke mandler med skall, dette gir en litt rustikk makron.