Verdens beste makroner! De er søte,passe seige, og perfekt til enhver anledning. Raske er de å lage, så her er det bare å sette i gang :)
Makroner:
125 gr. skåldede, kvernede mandler
160 gr. melis
100 gr. eggehviter
2 ts. vann
100 gr. sukker
1 ts. vaniljeessens
Evt. konditorfarge om du vil farge de
Fyll:
100 gr. Bremykt
350 gr. melis
1 ts. vaniljeessens
2-3 ss. kakaopulver
6-8 ss. melk
Makroner:
1. Forvarm bakeovnen til 170 grader, og gjør klar stekebrett med bakepapir eller makronmatte
2. Bland mandlene og siktet melis i en bakebolle, og tilsett halvparten av eggehvitene mens mikseren går
3. Varm opp sukker og vann til det har blitt en slags sirip
4. Pisk resten av eggehvitene og hell sirupen sakte over mens du fortsetter å piske. Det er her du putter i konditorfarge om du skal ha det
5. Hell sirupen i mandel- og melisblandingen, og miks til røren er glatt
6. Ha røren i en sprøytepose, og sprøyt små rundinger på bakepapir/makronmatte
7. Slå brettene i benken noen ganger så makronene flyter litt utover, og la de stå i 30-60 min. før du setter de i ovnen i 12-15 min.
Fyll:
1. Miks Bremykt og melis i en mikser til røren er glatt
2. Tilsett vaniljeessens og kakaopulver mens mikseren går, og væske litt etter litt
3. Når makronene er avkjølte, har du fyllet i en sprøytepose og sprøyter litt fyll på halvparten av makronene
4. Trykk makronene uten fyll ned på de med fyll, og server
NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!