Marengsrull med herlig smak av en frisk lemoncurd og masse friske bær. Denne kaken bare smelter på tungen og passer veldig på hagebordet i sommar. Dette er en kake du BARE MÅ ha et stykke til <3 En av mine favoritter og så enkel å lage!

Ingredienser

Marengsbunn
- 5 romtempererte eggehviter
- 3dl finkornet sukker
- 1 pose med Freia Vaniljesauspulver( uten koking)
Lemon Curd
- eggeplommer
- 100gram sukker
- 0,7 dl presset sitronsaft ( tilvarer ca 2stk)
- revet skall av 1 sitron
- 50 gram romtemperert Bremykt Smør
Mascarpone
- 2,5dl creme fraich
- 250 gram macarpone
- 0,5 dl fløte
- 50 gram sukker
- frø fra 1 vaniljestang
- Bær til å ha i kaken og til pynt

Fremgangsmåte

Sett ovnen på 1 75 grader.
Lag klar langpanne med bakepapir og et fat med et sukret bakepapir på, som du seinare skal velve marengsen på.
Start med å skille 5 egg. Ta vare på to eggeplommer til Lemon Curden. Stivpisk eggehvitene. Tilsett halve mengden sukker og la det piske til marengsen er nesten helt stiv og tilsett resten av sukkeret. Når marengsen har blitt stiv vender du inn vaniljesauspulveret forsiktig med en slikkepott. Bre marengsen utover den bakepapirkledde langpannen og sted den i ca 20 min.
Riv skallet av en sitron opp i en kjele. (Noe som er veldig viktig før du rasper sitronskall er at sitronen er skikkelig vasket først)
Press så ut saften fra ca 2 sitroner, gjerne i et dl-mål så du har kontroll på hvor mye det blir. Så hell det over i kjelen. Ta så eggeplommene og sukkeret oppi kjelen. sett så kjelen over på ovnen og varm på middels varme under konstant omrøring. Må ikkje koke!
Når den har tyknet tilsettes smøret. Rør til det er helt smeltet inn. Så settes curden til avkjøling.
Så lager du mascarponekreme. Ta ut frøene fra en vaniljestang og ha i en bakebille. Tilsett så alle ingrediensene og pisk til en tjukk krem.
Skjær så opp alle ønskede bær til å ha i kaken.
Når marengsen er avkjølt smøres et tynt lag med lemon curd på hele undersiden av marengsen. Også smøres ett litt tykkere lag med mascarponekrem over. Strø over med ønsket bær og rull den sammen ,ed hjelp av bakepapiret.
Pynt og server! Nytes gjerne ute på hverandaen en varm solfylt dag! <3
TIPS: Bruk gjerne rester av mascarponekremen til å sprøyte pynt på toppen av kaken.

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!