Bremykt Logo

En herlig blanding mellom søtt og salt!

Ingredienser

ca. 6 dl knuste saltstenger
c. 4dl knust Cherioos frokostblanding eller lignende
1 pose Marsmallows
2 dl bremykt
3 dl flytende karamell. (se egen oppskrift under).
2 dl hakket sjokolade.
ev. 1 dl hakkede nøtter.
Karamell:
250 g sukker
150 g honning
250 g kremfløte
75 g smør
1 vaniljestang, frøene
et par klyper maldonsalt (kan sløyfes)

Fremgangsmåte

1. Knus saltstenger og Frokostblanding med en stavmikser og ha i en bolle.
2. Smelt Marshmallows sammen med smør i mikroen.
3. Bland Marshmallows sammen med knuste saltstenger og frokostblanding.
Klem blandingen ut på en bakeplate dekt med bakepapir eller smurt med olje.
(Jeg bruker bakepapir både på platen og over blandingen, og klemmer ut med kjevle.
For å unngås klissete fingre, hold dem bløte med vann!).
4. Hell over karamellblandingen (se beskrivelse for framgangsmåte under)
5. Strø over sjokolade og nøtter.
6 .Stek på 150 i stekeovn til sjokoladen er smeltet.
7. Ta ut av ovnen og rull sammen til en rullekake.
8. Avkjøl en stund. Del opp i passe biter og putt dem i en tett boks.
Karamell:
1. Ha alle ingrediensene i en vid gryte og kok forsiktig opp på middels varme. Det er ikke nødvendig å røre underveis.
2. La karamellblandingen stå å putre på middels varme i 30-40 minutter, til den har ønsket temperatur (koketiden vil variere etter hva slags gryte (størrelsen) du benytter og hvor sterk varme du koker på, ta derfor koketiden som veiledende). Hvis du har et sukkertermometer kan du sette det i gryta og la blandingen stå å putre til du har en temperatur rundt 117 grader hvis du vil ha myke karameller, og ca. 120 grader dersom du ønsker harde karameller. Dersom du ikke har sukkertermometer kan du dryppe en dråpe av karamellblandingen i et glass med kaldt vann. Dersom karamellblandingen løser seg opp i vannet må du koke den litt til. Hvis du kan forme en kule med fingrene er karamellblandingen ferdig.
3. Rør godt sammen og hell blandingen umiddelbart over marsmallowmassen.

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!