Å lage en eventyrlig kake ser veldig vanskelig ut . Men se så enkelt lager du en Maurtuekake . Og denne er så god at du helt sikkert vil lage den på ny !

Ingredienser

200 gr Bremykt ( romtemperert)
400 gr finmalt fullkornsmel
50 gr potetmel
100 sukker
2 egg
1 ts vanilje ekstrakt
1 ts bakepulver
150 gr valnøtter
Krem:
500 gr Ha på eller dulche de leche (karamellkrem av kondensert melk)
230 gr Bremykt (romtemperert )
1 pakke med sjokolade strøssel til dekorasjon

Fremgangsmåte

1. Forvarm oven til 180 grader.
2. Krem: Visp sammen Bremykt og Ha på ( evt. dulche de leche) til en luftig krem. Sett i kjøleskapet.
3. Kakedeig: Visp Bremykt med sukker til en luftig røre. Deretter tilsett egg og vanilje og bland godt sammen. Ha i mel, potetmel og bakepulver. Elt deigen. Er deigen veldig klissete, dypper jeg emnet litt i mel på bordet mens jeg jobber det ut. Dell deigen i 4-5 deler og pakk de inn i plastfolie. Legg dette så i fryseren i minst 1 time.
Etter minst 1 time, riv deigen grovt på rivjern (som revet ost) og fordel den til et 1,5 cm tykt lag utover et stekebrett, dekket med bakepapir.
Stekes så midt i ovnen i ca. 20 minutter eller til deigen har fått gyllen farge.
Avkjøl deigen på en rist.
Deretter knekk opp deigen i små biter og legg i en dyp skål. Det er greit at disse blir i forskjellige størrelser. Tilsett så grovhakkede valnøtter og krem (litt og litt av gangen), bland godt sammen (bruk hendene ). Plasser massen på en kakefat og form den som en maurtue. Strø tilslutt over sjokoladestrøssel (dette skal etterligne maur).
*Slik lager du dulche de leche (karamellkrem av kondensert melk). Kok opp kondensert melk i 2,5 -3 timer i en kjele. Husk at vannet skal dekke hele boksen, med ca.3 cm over toppen av boksen. Etterfyll med en kopp varmt vann ved behov. Hell av vannet og avkjøl boksen under rennende kaldt vann før du åpner den.

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!