Bare ordet konfekt får tennene til å løpe i vann. Her har du tre varianter, en litt spicy chilitrøffel, lakriskarameller og havreboller smakt til med kaffe.

Ingredienser

Sjokoladetrøffel med chili og kakao
(Ca. 30 stk)
30 g Bremykt Original
250 mørk sjokolade (gjerne 70 %)
3 ss flytende honning
1 dl fløte
¼ ts chilipulver
Kakao til rulling
Lakriskarameller
(Ca. 60 stk)
170 g Bremykt Original
1 dl vann
4 ½ dl sukker
4 dl (1 bx) Vikingmelk
2 dl lys sirup
3 ts lakrispulver rørt ut I 2 ts vann
½ ts sort gelefarge (f.eks. Wilton) Kan evt. sløyfes
En klype salt
Litt smeltet Bremykt til smøring av ildfast form.
Havre- og sjokoladeboller
(Ca. 30 stk)
150 g Bremykt Original, romtemperert
1 ½ dl sukker
3 dl lettkokte havregryn
3 ss kakao
30 g mørk kokesjokolade, revet
Ca. 2 ½ ss sterk kald kaffe
Sjokoladestrøssel til rulling

Fremgangsmåte

Sjokoladetrøffel med chili og kakao
Hakk sjokoladen i små biter og ha den i en ildfast bolle sammen med smør. Kok opp fløte, hell over sammen med honning. Bland godt sammen, smak til med chili og sett kjølig til neste dag.
Trill små kuler av sjokolademassen og rull i kakao. Oppbevares kjølig.
Tips: Istedenfor å rulle kulene kan du også dyppe de i lun smeltet sjokolade. Men vær rask, sjokoladen smelter fort. La kulene dryppe av seg på en rist.
Lakriskarameller
Smør en liten ildfast form/langpanne og sett til siden.
Ha smør, vann, sukker, vikingmelk og sirup i en tykkbunnet kjele. Kok det på middels sterk varme til det er en litt tykk masse, rør jevnlig. Karamellene er ferdig når du kan trille en kule av massen i hånden, etter at du har tatt en liten skje karamellmasse i kaldt vann. Ta kjelen vekk fra varmen og rør inn lakris og farge. Smak til med salt og evt. mer lakris. Rør godt sammen og hell det i en smurt avlang form. La det stå kjølig til det stivner. Skjær i små firkanter og pakk karamellene inn i cellofan tilpasset mat. Oppbevares kjølig.
Tips: Klipp opp stekeposer små firkanter, passe til små munnfuller med lakriskaramell.
Havre- og sjokoladeboller
Bland sammen smør, sukker og havregryn i en bolle. Rør inn siktet kakao, revet sjokolade og kaffe.
Sett deigen kjølig til den er lett å jobbe med, tilsett evt. mer havregryn om den er klissete.
Trill ut til kuler og rull i sjokoladestrøssel.
Tips: Bytt gjerne ut sjokoladestrøssel med kokosmasse eller lag noen av hver.