(Ca. 25 stk)
Sveler:
150 g Bremykt Original, smeltet
4 store egg
250 g sukker
1 liter kulturmelk
500 g hvetemel
2 ts natron
Smørkrem:
190 g Bremykt Original, romtemperert
125 sukker
75 g melis
Slik lager du sveler:
Pisk sammen egg og sukker til en luftig og stiv eggedosis. Tilsett Bremykt og kulturmelk. Rør forsiktig rundt.
Bland inn litt og litt hvetemel og helt tilslutt natron.
La røra svelle 10-15 minutter, stek sveler i panne eller på takke ved middels sterk varme. Bruk gjerne litt Bremykt under steking. Svelene skal være ca. 18 cm brede.
Slik lager du smørkrem:
Pisk sammen Bremykt, sukker og melis på høy hastighet, til en luftig krem. Dette tar ca. 4 minutter. Server ved siden av svelene.
Tips til tilbehør:
Brunost, rømme, syltetøy, sukker og Bremykt Original.