De beste tykklefser! Funker til fest og hverdags, på tur og på det fineste kakebord. Bak ut og frys ned - server akkurat når det passer deg!
1 liter Kefir
400 g sukker
300 g Bremykt original, romtemperert
5 ts bakepulver
3/4 ts natron
1,3 kg siktet hvetemel
Ca 200 g siktet hvetemel til utvasking.
Ved servering - temperert Bremykt. Et godt lag på hver lefse.
1. Skru på takken på middels varme.
2. Hell ca 3/4 av melet i en stor bolle. Smuldre inn det tempererte smøret. Gni mel og smør mellom hendene så alt smør blandes inn, viktig at smørklumper unngås.
3. Bland så inn sukker og bakepulver i melblandingen.
4. Hell ca 1 dl av kefir i melblandingen. Hell natron i kefirkartongen og rist lett. Når kefiren så bobler godt (ca 3 min) helles alt over i melblandingen.
5. Bland med sleiv/ stiv slikkepott. Tilsett resten av melblandingen etter behov.
Deigen blir klissete, og slik skal det være.
6. Legg et stykke grovvevd tekstil på kjøkkenbenken. Hell over godt med mel for å mette tekstilet. Ta en deigklump på størrelse med en tennisball. Trykk lett ned i tekstilet, og tilsett mel etter behov. Trykk flat og bruk etterhvert lefsekjevle. Når tykkelsen er ca 3-5 mm og en middagstallerken i omkrets legges den på takken.
Stek på begge sider til den er gylden.
Avkjøl på frottéhånklede.
Del på midten med en skarp kniv, legg i boks eller pose og frys ned.
Til servering. Tin lefsene på rist og smør godt med Bremykt før de legges dobbelt. Del opp og server!
NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!