Bremykt Logo
Loading content...

Ingredienser

1 liter Kefir
400 g sukker
300 g Bremykt original, romtemperert
5 ts bakepulver
3/4 ts natron
1,3 kg siktet hvetemel
Ca 200 g siktet hvetemel til utvasking.
Ved servering - temperert Bremykt. Et godt lag på hver lefse.

Fremgangsmåte

1. Skru på takken på middels varme.
2. Hell ca 3/4 av melet i en stor bolle. Smuldre inn det tempererte smøret. Gni mel og smør mellom hendene så alt smør blandes inn, viktig at smørklumper unngås.
3. Bland så inn sukker og bakepulver i melblandingen.
4. Hell ca 1 dl av kefir i melblandingen. Hell natron i kefirkartongen og rist lett. Når kefiren så bobler godt (ca 3 min) helles alt over i melblandingen.
5. Bland med sleiv/ stiv slikkepott. Tilsett resten av melblandingen etter behov.
Deigen blir klissete, og slik skal det være.
6. Legg et stykke grovvevd tekstil på kjøkkenbenken. Hell over godt med mel for å mette tekstilet. Ta en deigklump på størrelse med en tennisball. Trykk lett ned i tekstilet, og tilsett mel etter behov. Trykk flat og bruk etterhvert lefsekjevle. Når tykkelsen er ca 3-5 mm og en middagstallerken i omkrets legges den på takken.
Stek på begge sider til den er gylden.
Avkjøl på frottéhånklede.
Del på midten med en skarp kniv, legg i boks eller pose og frys ned.
Til servering. Tin lefsene på rist og smør godt med Bremykt før de legges dobbelt. Del opp og server!

Loading content...