Serverer du disse skumle innsurrete pølsene som dyppes i ketsjup-blodbad dekket av spindelvev blir du blir garantert «poppis» på Halloween.
(ca. 20 stk.)
Bremykt pizzadeig:
80 g Bremykt Mykere, smeltet
2 dl melk
Ca. 400 g hvetemel
½ pose tørrgjær
½ ts salt
20 grillpølser, eller etter ønske
40 nellikspiker
Til pensling:
1 egg
Blodbad med spindelvev:
Ketchup
Sennep
Forvarm stekeovnen til 220 ˚C. Kle et stekebrett med bakepapir.
Bremykt pizzadeig:
Ha Bremykt og melk i en liten kjele, varm opp til det er fingervarmt. Rør ut gjæren i væska og ha det i en miksebolle. Tilsett salt, spe med mel til deigen slipper bollen. Elt sammen ca. 5 minutter. Dekk til med plastfilm, hev til dobbel størrelse i romtemperatur. Ha deigen på melet bakebord, kjevle ut til et stort rektangel. Skjær ut smale remser, ca. 1 ½ - 2 cm brede. Surr deigen rundt grillpølsene, la det være et åpent felt øverst til øyne (nellikspiker), legg på stekebrett. Dekk til med et kjøkkenhåndklede og etterhev ca. 20 minutter eller til deigen er luftig. Pensle med sammenvispet egg og stek på midterste rille, ca. 12 minutter til deigen er gyllen og gjennomstekt. Server pølsene lune.
Blodbad med spindelvev:
Ha ketsjup i en skål. Lag ringer med sennep og bruk en tannpirker til å lage spindelvevmønster med.
Tips:</b>
Tilsett litt finrevet ost i deigen for ekstra god smak
Har du dårlig tid? Følg oppskriften til Bremykt pizzadeig, men erstatt fersk gjær med 2 ts bakepulver og lunken melk med kald melk.