Står stranda eller en deilig piknik for tur? Da anbefaler vi disse myke saltkringlene også kalt pretzels i nisteboksen og gjerne med et par dipper. God tur!

Ingredienser

(8 stk.)
Deig:
50 g Bremykt Mykere, smeltet og avkjølt
2 dl varmt vann (ca. 40 ˚C)
1 pk (13 g) tørrgjær
2 ss sukker
¾ ts salt
Ca. 5 ½ dl hvetemel
Topping:
Ca. 1 ½ ts havsalt
Bakepulverbad:
1 ½ liter vann
1 dl bakepulver
Forvarm stekeovnen til 210 ˚C, over og undervarme. Kle to stekebrett med bakepapir.

Fremgangsmåte

Deig:
Ha vann, tørrgjær og sukker i en miksebolle, rør det litt sammen og la det stå ca. 5 minutter til det bobler litt. Tilsett Bremykt, salt og hvetemel. Hold av litt mel til justering av deigen, den skal så vidt slippe bollen. Elt på lav fart ca. 10 minutter. Dekk til med plastfilm, la deigen heve i romtemperatur (ca. 30 minutter) til den har dobbel størrelse. Ha deigen på et lett melet bakebord og del i 8 like store deler.
Trill ut og form kringlene slik:
Trill ut hver del til en lang pølse (40 - 50 cm) Form til en U, kryss endene, snurr endene en til to ganger og brett endene over til den brede delen, slik at det blir en kringle. Trykk endene godt ned i deigen.
Bakepulverbad:
Kok opp vann og bakepulver i en vid kjele, kok en til to kringler av gangen, ca. 1 minutt. Kringlene skal svelle til de blir store, så det må være godt med vann og plass rundt. Bruk en hullsleiv, så mest mulig vann renner av.
Legg kringlene på stekebrett, dryss over salt og stek på midterste rille 12-15 minutter, til de er gylne. Avkjøl.
Tips:
En god ostedipp, aioli eller pesto smaker godt til.