Saftige, luftige og velsmakende naanbrød som passer til så mangt, som feks alt fra indiske retter og til supper med fisk.
Ingredienser
1.5 dl melk
1.5 dl yoghurt naturell
15 gram gjær
1 ts salt
1.5 ts sukker
0.5 ts bakepulver
400 gram hvetemel
1 dl smeltet smør (til toppingen)
4 fedd hvitløk (til toppingen)
frisk koriander (til toppingen)
Steg 1
Bland sammen yoghurt og melk i en kasserolle og varm det til 37 grader.
Rør gjæren ut i væsken.
Sikt melet i en bakebolle, tilsett bakepulver, sukker og salt.
Hell væsken over i det tørre og kna deigen til den blir smidig, glatt og elastisk.
Tildekk bakebollen og la deigen heve i minst 2 timer, gjerne mer.
Steg 2
Del deigen i 8 like store emner og trill dem til boller.
Trykk eller kjevl bollene ut til tynne leiver.
Varm en jernpanne (en takke kan også brukes) til meget varm. (jeg har brukt vanlig stekepanne selv og det funker helt fint.)
Smør den med litt olje og legg i et naanbrød, to hvis du får plass.
Stek kun på en side til brødene blåser seg litt opp og undersiden er gyllen og stekt.
Pensle den ustekte siden med smeltet smør og dryss over hvitløksskiver.
Stek brødene under grill i ovn til de blir pent brune.
Dryss over hakket koriander, server og nyt.
NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!