Verdens beste pizzadeig med Bremykt og 3 ulike mel.
1 oppskrift gir 6 porsjonspizzaer.
Pizzadeig:
600g hvetemel med høy proteininnhold.
250g finmalt emmer
100g finmalt rug
27g salt
1g fersk gjær
45g Bremykt
550 ml kaldt vann
1. Blant alle de tørre ingrediensene sammen.
2. Bland ut gjæren i vannet.
3. Vend inn vannet i det tørre.
4. Smelt Bremykt og vend inn i pizzadeigen.
5. Elt i 20 minutter med kjøkkenmaskin eller hånd.
6. La heve til dobbel størrelse
7. Del opp deigen til 6 stk emner på 250g
8. Rull emnene sammen til en ball.
9. Hev ballene til du er klar til å lage pizza.
10. Strekk ut ballene til porsjonspizzaer uten kjevle, og sleng på tomatsaus og din favorittopping.
10. Stek i ovnen på så høy varme som mulig. (Pizzaen på bildet er stekt i pizzaovn på gass på 450 grader.)
NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!