Dette er en av mine høstfavoritter!
Deig:
150 g Bremykt Original
5 dl melk
50g gjær
½ ts sant
100 g sukker
1 egg
15 dl hvetemel
Fyll:
100 g Bremykt Original
sukker etter ønske
kanel etter ønske
epler skåret i biter
Pensling og pynt:
1 pisket egg
perlesukker etter ønske
kanel etter ønske
melis
vann
Oppskriften gir ca. 2 kranser med 10 boller i hver.
1. Smelt smør og tilsett melken. Tilsett gjæren når blandingen er 37*C
2.Rør sammen salt og mel og tilsett melkeblandingen.
3.Tilsett egget og elt deigen til den er smidig.
4.Sett deigen til heving på et lunt sted til den har doblet seg i størrelse, dette tar ca. 40-50 min.
5.Del deigen i to og start med å kjevle den ene delen ut til et flatt rektangel som du smører med smør, og dryss over kanel, sukker og eplebiter. Gjenta prosessen for den andre delen av deigen.
6.Rull deigen sammen som til kanelboller og del rullen opp i ca. 10 biter, eller 2 cm bredde.
7.Legg bollene i en runding ved siden av hverandre på stekebrettet.
8.Pynt bollene med pisket egg, kanel og perlesukker.
9.La kransen etterheve i ca 30 min.
10.Stek kransen på 230*C i 10-15 minutter til den har en gyllen farge på utsiden.
11.Pynt med melis blandet med vann etter ønske.
NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!