Bremykt Logo

Norges beste kringle, eller i hvert fall vår beste kringle kommer her:-) Hemmeligheten for å få en velsmakende og luftig kringle, er et dryss med vaniljesukker (pluss kanel og sukker) inni kringlen, samt lang hevingstid. Resultatet blir en luftig, og veldig velsmakende kringle som høster mye skryt. Både den gode Bremykt-smaken og det å ha litt vaniljesukker inni, gjør kringla helt spesiell.

Ingredienser

175 gr Bremykt
5 dl melk
1 stk egg
1 pose tørrgjær
150 gram sukker
1,5 ts kardemomme
ca 1 kg mel
Inni kringlen:
Smeltet Bremykt
Kanel
Vaniljesukker
Sukker
Før steking:
Pisket egg pensles på for å få en blank overflate

Fremgangsmåte

  1. Bremykt smeltes i en kasserolle over svak varme.
    Når smøret er smeltes, helles melken i, og varmes opp til ca 37-38 grader.

  2. Alt det tørre blandes, men ikke ha i alt melet.

  3. Tøm oppi Bremykt- og melkeblandingen i det tørre, og bruk en øse til å blande dette godt.
    Tilsett så egget.
    Rør godt, for å få med det tørre som ligger i bunnen på bollen.

  4. Sett i eltekroken, og start opp med eltingen.
    Melet tilsettes så litt og litt, til du får en myk og fin deig.
    HUSK: Heller for løs enn for hard. Men den må jo selvsagt være fast.
    Deigen kjøres i ca 10 minutter totalt.

  5. .Dekk bollen med plastfolie og et kjøkkenhåndle, og la deigen heve til dobbelt størrelse.

  6. Når deigen er hevet ferdig, tømmer du deigen ut på benkplaten.IKKE begynn å elt deigen.
    Form den til et avlangt brød og kjevle ut deigen til et rektangulært stykke.

  7. Smelt en klatt Bremykt igjen, og smør dette utover hele stykket. Dryss så over kanel, deretter vaniljesukker og tilslutt sukker.
    Rull sammen deigen, og legg den på et stekebrett i en ring. Bruk så en saks, og klipp nesten i gjennom deigen. Legg så annenhver skive til vær sin side rundt hele ringen.
    Legg over et kjøkkenhåndkle, og la så deigen heve til den blir stor og luftig.

  8. Stek kringlen på 180 grader i ca 20 - 30 minutter (kommer så ann på ovnen)

  9. La kringlen avkjøle, før du tar på melis.
    På bildet har dessverre ikke min kringle fått melis på seg, men det kom på.

    Lykke til - du vil ikke angre om du serverer denne neste gang du skal ha selskap.

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!