Deilige nøttefrie makroner, fylt med hjemmelaget ripscurd. Glutenfri, melkefri, nøttefri og soyafri.

Ingredienser

Makronene
2 eggehviter
60g sukker
90 g sikta glutenfritt havremel
90g melis
Ripscurden
2 eggeplommer
50 g sukker
60 g ripssaft
50 g smør i biter

Fremgangsmåte

Makronene:
1.Pisk eggehvitene så stive at du kan holde bollen på hodet uten at massen siger og pisk inn sukkeret. Sikt så i melis og havremel. Det er viktig at dette siktes, da noe av havremelet ikke vil gå gjennom. Dette skal bare kastes, ikke erstattes!
2.Legg vekk miksmasteren! Havremelet og melisen skal kun vendes forsiktig inn med slikkepott. Pass på så ikke du slår ut lufta av eggehvitene.
3.Fyll massen i en sprøyteposemed rund tupp, eller bare en vanlig pose du klipper hull i yuppen på. Husk å fylle posen før du klipper! Sprøyt ut små sirkler på et bakepapirkledt steikebrett.
4.Slå brettet med makroner mot benkeplata for å slå ut eventuelle luftbobler. Nå må makronene stå og tørke i minst 30 minutter før de stekes (mine stod i nesten 1 t). Det må gjøres for at makronen skal få ei hinne før den stekes.
5.Steik makronene på 150* C i 10 minutter midt i ovnen. La makronene avkjøle seg mens du lager fyllet.
Ripscurd:
1.Press ripsen gjennom ei sil og prøv å få ut mest mulig væske. For å få 60g ripssaft, må du ha mer enn 60g rips tilgjengelig. Rør eggeplommene og sukkeret sammen over vannbad. La dette varmes til det blir kremaktig. Dette kan ta litt tid. Blandingen må IKKE koke under oppvarming!
2.Ha så i ripssafta og rør denne inn. Når blandingen begynner å tjukne, tar du den av plata og rører inn litt og litt av smøret til det er smeltet inn i blandingen. For å avkjøle kremen, kan du sette i kjøleskapet til den stivner.
3. Fyll en sprøytepose med kremen, eller fordel krem med en teskje på en halv makron. legg en annen halvdel oppå og voila - Den nøttefrie, glutenfrie, melkefrie og soyafrie makronen er klar til å spises!

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!