Scones er raskt og lage og kan varieres på utallige måter. Her er en variant med Kesam og friske bær.

Ingredienser

(8 stk)
100 g Bremykt Original, kald
5 dl hvetemel
1 dl sukker
1 ss bakepulver
1 ts vaniljesukker
1 stort egg
1 ½ dl Vaniljekesam
Ca. 2 dl blandede bær. For eksempel
1 ss finrevet sitronskall
200 g friske bær, f.eks. blåbær, bringebær og bjørnebær
1 ss perlesukker
Til pynt:
Litt melis rørt ut med litt presset sitron og vann

Fremgangsmåte

Scones er raskt og lage og kan varieres på utallige måter. Her er en variant med Kesam og friske bær.
Forvarm stekeovnen til 200 °C. Legg bakepapir på et stekebrett.
Bland sammen mel, sukker, bakepulver og vaniljesukker i en stor bolle. Kna raskt inn Bremykt.
Pisk sammen egg og Kesam i en bolle, bland raskt sammen med melblandingen (blander du for lenge, så blir sconesen kompakte).
Bland inn bær og revet sitron. Deigen skal nå være litt klissete. Ha den på lett melet bakebord og form til en runding, trykk litt flat og skjær ut 8 trekanter. Legg sconesen med litt luft mellom på et bakepapirkledd stekebrett. Dryss over perlesukker og stek på midterste rille ca. 20 minutter til de er gylne. Avkjøl på rist.
Bland sammen melis og presset sitron til en litt tykk glasur og ha litt over sconesen.
Tips:
En stor kopp te smaker alltid godt til scones.