Oreo Dream Cake lik den som selges på Peppes, Egon og Deli DeLuca. Herlig kremet fyll, sprø bunn og masse god oreo i alle lag. Fantastisk god på smak og en favoritt blandt alle som har smakt den!

Ingredienser

Bunnen:
2 pakker Oreo-kjeks
150 g smeltet bremykt
Ganasjen:
150 g kremfløte
300 g lys kokesjokolade
60 g kremfløte
80 g mørk kokesjokolade
2 ss pulveriserte oreokjeks, satt til side fra bunnen
Ostekrem og Pynt:
400 g philadelphia naturell
210 g melis
2 ts vaniljesukker
3 dl kremfløte
1 beger seterrømme
100 g hvit sjokolade, smeltet
5 plater gelatin
2 pk oreokjeks
50 g kokesjokolade til pynt

Fremgangsmåte

Bunnen:
1. Finn frem en langpanneform på omtrent 30×40 cm og kle den med bakepapir.
2. Kjør kjeksen til fine smuler i en hurtigmikser. Sett av 2 ss med smuler til senere.
3. Tilsett smeltet smør og kjør det videre til massen er jevn. Fordel kjeksblandingen jevnt utover bunnen av formen, og trykk den godt nedi. Sett kaldt mens du lager ganasjen.
Ganasjen:
1. Brekk opp den lyse og den mørke sjokoladen og ha de i en hver sin skål. Ha oreosmulene fra bunnen i sammen med den mørke sjokoladen.
2. Varm opp kremfløten til kokepunktet i en kjele og ta kjelen av platen. Hell 150 g fløte i den lyse sjokoladen og 60 g i den mørke sjokoladen. La blandingene stå et halvt minutt før du rører til all sjokoladen er smeltet, og det er blitt til sjokoladesaus.
3. Hell den lyse sjokoladen over bunnen og sett det kaldt til det er stivnet. La den mørke ganasjen stå i romtemperatur mens den andre stivner. Rør i den mørke med jevne mellomrom så det ikke oppstår snerk.
4. Når den lyse er stivnet heller du forsiktig den mørke ganasjen over. De skal tydelig være hvert sitt lag. La kaken stå i kjøleskapet mens du lager ostekremen.
Ostekrem og Pynt:
1. Pisk sammen kremost, melis og vaniljesukker til det er godt blandet.
2. Pisk fløte til luftig krem for seg selv. Ha gjerne en ts eller to med sukker i fløten før du pisker den til krem.
3. Legg gelatinplatene i kaldt vann i 15 minutter.
4. Smelt sjokoladen i vannbad og avkjøl til den er fingervarm. Ha rømme og sjokolade i kremosten og bland det godt sammen.
5. Ha så i den ferdigpiska kremen og bland også dette godt sammen.
6. Klem godt av alt vannet fra gelatinplatene, og løs de opp i ca 2-3 ss kokvarmt vann. Bland det forsiktig i ostekremen, og rør så med jevne mellomrom, slik at gelatinen ikke klumper seg.
7. Del ostekremen i to skåler. To tredjedeler i en skål og resten i en mindre skål. Knus kjeksen godt med hendene og vend en av pakkene inn i den største delen av ostekremen. Den andre delen skal ikke være tilsatt kjeks.
8. Hell så den største delen med ostekrem over kakebunnen. Fordel den hvite ostekremen forsiktig over kjekskremen, slik at hele toppen på kaken er hvit og ingen oreokjeks viser på toppen.
9. Så strør du resten av oreokjeksene over hele kaken, du kan godt trykke noen biter litt nedi, men de skal ligge på toppen, og stikke litt opp av kaken. Smelt kokesjokoladen i vannbad eller micro og bruk en skje til å lage sjokoladekruseduller på toppen av kaken.
La kaken stå kaldt i minst fire timer, helst natten over. Skjær den opp i firkantede porsjonsstykker før servering. Denne er knallgod både som dessert med vaniljeis og bringebærsaus til, eller på festbordet.

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!