De forsvinner fort! :-)
250 g ricotta ost or hvit ost
200 g vanlig yoghurt
1 eggeplomme
200 g Bremykt smør
1/2 ts salt
25 g fersk gjær eller 1 ts tørrgjær
500 g mel
karve, valgfritt
1 egg til pensling
1. I en stor bolle bland gjær, yoghurt, ricotta ost, smeltet smør, salt og eggeplomme sammen. Nå tilsett mel og bland godt, for hånd eller med en mikser.
2. Dekk til deigen og legg i kjøleskapet over natten eller i 3-4 timer.
3. Mel arbeidsflaten og rulle ut deigen. Du kan kutte dem i noen form du ønsker, men tradisjonelt de er skåret i lange pinner. Pass på at deigen er omtrent 1/4 tommers eller 1/2 cm tykke. Pensle med egg og strø karve på hver pinne.
4. Stek i ca 20 minutter ved 375 grader eller til de er gyllenbrune .
NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!