Skal du lage middag til mange, eller bare til to? Kanskje utålmodige barn? Da er ovnspannekake med ost og bacon tingen, dette er nemlig raskt og lage, og ikke minst supergodt. Oppskriften er til en stor langpanne, men kan enkelt justeres til en mindre.

Ingredienser

(ca. 4- 6 porsjoner)
Pannekakerøre:
70 g Bremykt Mykere, smeltet
4 store egg
5 dl melk (lett eller helmelk)
¼ ts bakepulver
4 dl hvetemel
½ ts salt
Topping:
1 pk (125 g) fersk mozarella (evt. revet ost)
Ca. 200 g bacon i tynne skiver delt i store biter og sprøstekt
Små tomater, delt i to
Evt. frisk basilikum og kvernet sort pepper
Kle en stor langpanne med bakepapir. Forvarm stekeovnen til 225 ˚C, over og undervarme.

Fremgangsmåte

Pannekakerøre:
Visp sammen egg og melk i en bolle, sikt over de tørre ingrediensene og pisk sammen til en glatt røre. Tilsett Bremykt, bland godt sammen. Hell røra i en stor langpanne, stek ca. 5 minutter eller til toppen av pannekaka er litt fast.
Topping:
Fordel ost over, stek videre til osten har smeltet og pannekaka er gjennomstekt og litt gyllen. Dryss over bacon helt mot slutten av steketiden. Pynt med tomater og evt. frisk basilikum og et dryss sort pepper. Server gjerne med en grønn salat.
Pannekaka hever seg en del, ujevnt og den faller litt sammen når du tar den ut av ovnen, så her er det ingen grunn til panikk.
Tips:
Ønsker du en annen topping? Hva med en av disse?
Spekeskinke, blåmuggost og syltet rødløk
Revet ost og skinke
Pizzapannekake:
Smør et tynt lag med pizzasaus over pannekaka når den er stiv på toppen, fordel ønsket fyll over og stek til osten har smeltet og er litt gyllen.
Sprøstek gjerne baconet i stekeovnen. Del tynne skiver av bacon i store biter, legg på bakepapir og stek ved 220 ˚C, til det er sprøstekt.