Bremykt Logo

Pandesal er filippinsk brød.Dette er spesial brød for frokost.

Ingredienser

4 kopper brød mel
1/2 kopp sukker
3/4 ts. salt
1 ss. aktiv tørrgjær
3/4 kopp melk
1/2 kopp varmt vann (100-110F) 1 ss. olje
5 ss. usaltet smør
1 egg + 1 egg yolkbread smuler

Fremgangsmåte

1. Klargjør gjær blandingen, tilsett 1 ss. av sukker (fra 1/2 kopp sukker) og oppløse det godt. Tilsett gjær og bland det godt. Sett dette til side og la gjær til å stige i ca 15 min. Det er viktig å holde riktig temperatur ellers gjæren ikke vil stige.
2. I en bolle, kombinere alle tørre ingrediensene godt. Lag en brønn i midten. Når gjæren er klar, hell gjær og andre flytende ingrediensene i brønnen sammen med egg og smør. Bland det godt med en slikkepott eller best med ren hånd.
3. Når grundig blande, strø ekstra mel på en ren, flat overflate deretter starte elting. Den riktige måten å kna deigen er å lage hull i deigen. Trykk hælene på hendene i deigen, presser seg litt fremover. Dette kalles punching deigen og hjelper gluten begynne å jobbe. Fortsett å gjøre dette til deigen er litt spenstig. Du må kanskje legge mer mel hvis deigen er klissete. Kna i minst 10 min. eller til deigen er elastisk.
4. Form deigen til en ball og legg den tilbake på en smurt bolle. Dekk den med varm fuktig klut og la den heve i minst 1 time ved romtemperatur. Best å la den over natten.
5. Etter en time, sjekk deigen hvis det doblet i størrelse, så den er klar. Legg deigen i en melet bakebord. Skjær deigen i en golf ball størrelse diagonalt.
6. Rull deigen i brødsmuler. Plasser på bakervarer panorere med kutt siden opp. 15-30 7.. Forvarm ovnen til 180C. Stek i 10-12 min. til den er gylden brun. Overfør i en avkjøling rack straks etter baking deretter klar til å tjene

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!