Verdens beste nanbrød, som oftest blir spist før den rekker å bli kaldt.
500gr hvetemel (kan også bruke grov)
1pk tørrgjær gjær
Ca 3ss sukker
Ca 3 ss. Smør/olje
1 stor glass vann ( mer også litt og litt for å få en smidig deig)
1ss salt
Smør, sesamfrø evt valmuefrø til pynt.
Har aldri vært flink til å følge oppskrift, har alltid brukt øyemål så jeg skal gjøre det så presis som mulig 😊
Ha mel i maskinen. I ett stort glass ha lunkent vann, og ha oppi i tørr gjær. Rør for så ha 1 ss sukker i Gjær blandingen, rør godt og la det stå i ca 5 min.
Ha resten av det tørre sammen med hvetemelet i bakebollen og start maskinen.
Tilsett så litt og litt vann, gjerne litt mer hvis deigen er hard. Elt deigen til du får en fin, litt klissete deig. La det det heve i ca 30 min, ca til dobbelt.
Del deigen i passende str og og ha smeltet smør/olje klart til å kna deigen til en avlang brød, og lag hull ved bruk av fingrene.
Pynt gjerne med sesamfrø eller vaømuefrø.
Stekes på ca 250grader på grill i ca 5-10 min, ettersom hvilke str de er på. Følg med til du får passende fin brun farge.
Serveres varm, gjerne med te eller med en god karri, eller spise som det er med Bremykt i mellom eller sjokolade pålegg.
NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!