Denne oppskriften er genial! Deigen smaker fantastisk godt!... Og så er den til og med varm når man kjevler den ut!
5 dl sukker
1 1/2 dl vann
3/4 dl sirup
1 ss kanel
1/2 ts nellik
1 ss ingefær
250 gr Bremykt
1 ss natron (oppløses i 1 ss lunkent vann)
1 1/2 l hvetemel
-De 6 øverste ingrediensene haes i kjele og kokes opp.
-Bremykt røres i.
-Deretter tilsettes natron (oppløst i 1 ss vann) og tilslutt hvetemel.
-Kjevles ut med en gang (kjevles ganske tynt ut, som er vanlig for pepperkaker)
Stekes på 180 grader i 10 min, midterste rille.
Er jo veldig godt med melis og nonstop på da! :-)
NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!