Herlige små piroger med fisk , som kan nytes sammen med en god salat eller med et glass melk til frokost . De er enkel å lage og kan tilberedes med din favoritt fisk ))
1⁄2 pk tørrgjær ( 6 gr )
3 dl lunken melk
100 gr Bremykt Steke og Bake
1⁄2 ts salt
1 ts sukker
8 dl hvetemel
1 egg (til pensling)
250 g laksefilet, uten skinn og bein
250 g torskefilet, uten skinn og bein
1 stk gulløk
1/2 ts salt
pepper
2 ss dill
Rør ut gjæren i hvetemelet .
Tilsett salt, sukker , melken og smeltet smør (Bremykt Steke og Bake) .
Hold av litt mel til utbaking.
Dekk deigen med plastfolie og la den heve på et lunt sted i 1 time (til dobbel størrelse ).
Skjær torskefileten, laksefileten og løk i små biter. Tilsett salt , pepper og dill .
Del deigen i 10 like deler. Kjevl ut til tynne, runde lefser.
Fordel fyllet i midten og brett sidene av deigen over (i trekantformet ).
Du kan pynte piroger med blader av deigen.
Etterhev under plast i 30 min.
Pensle pirogen med sammenpisket egg. Stekes midt i ovnen på 220° C i 15-20 minutter.
NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!