Gir ca. 6 porsjoner
Deig:
100 g Bremykt Original, kald
5 dl hvetemel
2 ts bakepulver
½ ts salt
1 egg
1 ½ dl melk
Fyll:
50 g Bremykt Original, romtemperert
140 g soltørkede tomater, finhakket
20 g pinjekjerner
100 g marinert fetaost, gjerne chilimarinert
1 ss frisk oregano, grovhakket (evt. 1 ts tørket)
100 g gulost, revet
Bremykt Original til smøring
Bland alt det tørre, smuldre inn smør, tilsett egg og melk, bland lett sammen. Sett kjølig ca. ½ time.
Sett stekeovnen på 200 °C. Ha deigen på melet bakebord og kjevle ut til et rektangel, ca. 1 cm tykt.
Bland sammen ingrediensene til fyllet, fordel over deigen og rull den sammen til en pølse. Skjær et litt dypt kutt langs toppen, form pølsa til et åttetall og legg den i en smurt stor ildfast form (evt. stekebrett). Stekes på midterste rille 25-30 minutter. Legg evt. over et bakepapir under steking, dersom toppen blir fort gyllen.
Tips:
Bland gjerne inn litt grillet kylling i biter eller chorizo.