Italiensk salami, løk og bladpersille gir en god smakskombinasjon, og toppet med ost kan pizzaknutene nytes enten alene, eller sammen med en god suppe.

Ingredienser

DEIG:
5-6 dl hvetemel
2,5 dl lunken melk
2 ss lunkent vann
1/2 ts sukker
1 ts tørrgjær
1/2 ts salt
2 ss Bremykt Steke og Bake
FYLL:
2 ss Bremykt Steke og Bake
50 g italiensk salami, i små biter
1 medium rødløk, finhakket
4 fedd hvitløk, finhakket
1 håndfull bladpersille, finhakket
1/2 ts salt
1/2 ts pepper
100 g gulost, revet

Fremgangsmåte

1) Aktiver gjæren ved å blande sukker, tørrgjær og lunkent vann i en bakebolle.
2) Forbered gjerne fyllet mens du venter. Etter 5-7 min skal gjærblandingen ha startet å skumme.
3) Ha i melk og i alt det tørre. Kna inn smøret med hendene og kna deigen i 10 minutter til den er glatt og smidig. La deigen hvile i 30 minutter.
4) Surr løk, salami og hvitløk i smør i en panne på medium varme. Når løken begynner å bli myk, skru av varmen, og rør inn bladpersillen. Avkjøl fyllblandingen - den skal være lunken når du bruker den.
5) Del deigen i åtte like store emner. Trill deigstykket til en lang pølse. Rull pølsen i fyllblandingen, og lar deretter en enkel knute av den. Ha denne i en form (15-20 cm i diameter). Fortsett med neste deigstykke til du er ferdig med alle. Har du noe mer fyll igjen, kan dette bare drysses på knutene.
6) Deigen skal etterheve i 30 min, og derfor det lurt å gi deigknutene litt plass mellom seg i formen.
7) Dryss osten på formen rett før steking.
8) Stekes på 225 grader i 15-20 min (til osten er gylden).
Italiensk salami kan gjerne byttes ut med chorizo, pepperoni, norsk salami, eller det du måtte like av kjøttpålegg.

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!