Ei skikkelig digg plommekake med crispy smuldretopping som setter ekstra god smak. Plommer faller så raskt ned fra trærne og blir litt stygge, men det gjør ingenting for i denne kaka er de selve stjerna!

Ingredienser

200 g Bremykt
100 g brunt sukker
100 g hvitt sukker
2 store egg
120 g hvetemel
80 g havremel
2 ts bakepulver
1 liten ts vaniljeekstrakt (ev. vaniljesukker)
Ca. 800-900 g plommer uten stein
Litt sukker
Noen sitrondråper
Smuldretopping:
50 g Bremykt
50 g sukker
30 g hakkede mandler
50 g havregryn
30 g kokosmasse
en dæsj kanel
en dæsj kardemomme

Fremgangsmåte

1. Begynn med å fjerne plommesteinene og grovkutt plommene. Dryss over litt sukker og noen sitrondråper, og sett det til side.
2. Visp Bremykt og sukker i noen minutter til det blir luftig.
Visp så inn ett egg om gangen.
3. Sikt sammen og vend inn hvetemel, havremel, bakepulver. Tilsett vaniljeekstrakt.
4. Kle ei springform (24-26cm) med bakepapir og bre røra utover. Legg plommer over i et tett lag - vær raus!
5. Tilsett ingrediensene til smuldretoppingen i en bolle, og elt det sammen til smuler med hendene. Dryss smuldretoppingen over som et lokk og stek kaken på midterste rille i 170 grader i ca. 1 time. Husk at ovner steker forskjellig, og at steketid bare er veiledende.
6. Serveres lun og gjerne med ei kule vaniljeis eller vaniljesaus. Vel bekomme!

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!