Var inspirert med til å lage noe morsomt med barna, fant fram denne deilig dessert
Kake:
2 egg
50 g sukker
10 g Bremykt
20 g mel
Ganache:
40 g mørk sjokolade
40 g kremfløte
Pistasj Pralin:
1/2 kopp pistasj
1/2 kopp sukker
1 ts salt
Speilglasur:
100 g sukker
100 g pisket kremfløte
4 gelatinplater
100 g hvit sjokolade
2 ts rød konditorfarge
Parfait:
100 g ferske bringebær / jordbær
3 eggeplommer
1 eggehvite
20 g melis
80 g kremfløte
1 tbsp vanilje sukker
Parfait glasur:
200 g hvit sjokolade
10 g kakao
30 g bremykt
Parfait glasur:
1. Smelt hvit sjokolade, kakao, i mikro i 15 sekunder, rør godt inni mellom til det er smeltet.
2. Legg / male inni rundt former som du har hjemme, jeg brukte rundt former på kake pops brett. Sett i kjøleskapet.
Hvite sjokoladeplater:
3. Legg resten på et bakepapir og fordel det godt og jevnt. Bruk rundt ringskjæreren, eller du kan bruke en vanlig kniv til å skjære rundt skiver. Legg på siden så det blir hardt.
Parfait :
1. Legg egg og melis på en dobbel kjele med veldig lite varme.
2. Visp til tykk og lys, ca. 5 min.
3. Fjern fra varmen og legg på siden til den avkjøles.
4. Bruk håndstativ og bland bringebær eller jordbær.
5. Bland bringebærpuré og vaniljesukker i en gryte, ved svak varme, til det er litt tykkere.
6. Sikt dem og brett inn i eggeblandingen som er avkjølt. La denne blandingen avkjøle helt.
7. Pisk kremfløte til myke topper, brett inn i bringebærblandingen.
8. Legg denne ferdigblandede blandingen i små former som var i kjøleskapet. Gjør dem flate på toppen.
9. Sett dem i fryseren for å stivne.
Speilglasur:
1. Legg gelatinplatene i kaldt vann til de er myke.
2. Ha i en sukker, pisket krem og varm opp til 103 ℃.
3. Fjern fra varmen og sett til side. Ta gelatinplater, klem ut ekstra vann, og bland i blandingen og rør til gelatinen er smeltet.
4. Tilsett hvit sjokolade og rør til den smelter.
5. Kjør en stavmikser inne i speilglasuren for å løse opp alt. Bland inn rød konditorfarge og kjør med en stavmikser igjen.
6. Legg på siden, og avkjøl deretter til 32-35 ° C.
Når parfait domer er avkjølt, tar du dem ut av formen. Legg dem på noe høyt med den flate siden ned.
Når speilglasuren har nådd 32-35 grader, hell den i sirkelbevegelser over parfaiten og la den dryppe.
Sett parfaiten i kjøleskapet til den skal settes sammen.
Kake:
1. Forvarm ovnen til 180 ℃.
2. Visp alt godt.
3. Kjør blenderen på høy hastighet i noen minutter til blandingen er luftet.
4. Hell kakeblandingen i kakeformen med bakepapir i.
5. Stek i 6 minutter.
6. Ta den ut av ovnen og la den avkjøles på benken.
Ganache:
1. Smelt krem og sjokolade i en mikrobølgeovn i 15 sekunder, rør inni mellom til det er smeltet.
2. Ta den ut og rør godt igjen og legg på siden for å avkjøles i 15 min
Pistasj:
1. Kjør pistasjnøtt i matprosessoren til den er grov. fordel på stekebrett.
2. Smelt sukker i en panne, la det smelte til det blir gyllent. Ta den av varmen og avkjøl litt (2 min)
3. Legg den på pistasjnøtter og la dem avkjøle helt.
4. Etter at den er avkjølt, skjær du den i biter og kjører gjennom kjøkkenmaskinen og tilsetter litt salt.
Monter dessert:
1. Ta en rundt formen og skjær opp kaken.
2. Lag en splitt og spre litt ganache inne i kaken. Legg i midten av tallerkenen.
3. Skje pistasj praline rundt kaken.
4. Ta parfaiten fra kjøleskapet og legg den oppå kaken.
5. Ta hvite sjokoladeskiver og fest til parfaiten ved å bruke litt varme, så den fester seg og ser ut som en sopp med hvite prikker.
Pynt med bringbær eller jordbær og nyte dessert :)
NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!