Det italienske brødet focaccia smaker utrolig godt til sommerens salater eller som tilbehør til grillmat. Det lages opprinnelig med olivenolje, men er vel verdt å lage med Bremykt. Det gir nemlig en ekstra god smak til baksten.
(Ca. 8 stk)
1 dl Bremykt Original, smeltet
6 dl vann, fingervarmt
50 g fersk gjær
3 ss flytende honning
1 ts flaksalt (evt. vanlig salt)
14-15 dl siktet hvetemel
Topping:
120 g Bremykt Original, smeltet
16 cherrytomater
24 sorte oliven, uten sten
Litt flaksalt og evt. litt frisk oregano
Bremykt Original, til smøring av stekebrett
Smelt smør, tilsett vann og varm opp til det er fingervarmt. Rør ut gjæren, tilsett honning og salt. Tilsett litt og litt mel, rør/elt sammen i ca. 5 minutter til du har en jevn litt løs deig. Dekk med plast og hev til dobbel størrelse på et lunt sted.
Sett stekeovnen på 225 °C.
Hell deigen på melet bakebord, trill ut til avlange emner og trykk eller kjevle dem flate (ca. 1 ½ cm tykke). Legg focacciaene på smurt stekebrett, dekk til med kjøkkenhåndklede og etterhev 10-15 minutter, eller til de er luftige. Lag dype hull med fingrene, pensle over med smør, legg på/dytt ned hele og halve cherrytomater, oliven og til slutt et dryss salt og evt. frisk oregano. Stekes på midterste rille ca. 10 minutter.
Tips til andre toppinger: Fetaost og rosmarin,rødløk og frisk timian, parmesan og flaksalt