Myke, saftige punsjeboller med deilig sjokoladesmak, rosiner og sprø valnøtter inni og et godt sjokoladelag utenpå. Bollene som smeltes på tungen.

Ingredienser

400 g kakerester
1 dl melk
50 g sukker
60 g Bremykt
2 ss bakekakao (1 ss hvis du bruker bare sjokoladekakerester)
2 ss sjokoladekrem
1 dl ønsket syltetøy (jeg bruker kirsebærsyltetøy)
1 ss romessens
1 ss rom (valgfritt)
50 g rosiner
50 g hakkede valnøtter
200 g mørk kokesjokolade
malte valnøtter
kokosmasse

Fremgangsmåte

1. Smuldre kakerestene i en blender.
2. Smelt Bremykt, ha i melk, sukker og kakao og kok opp. Avkjøl litt og rør sammen med kakesmulene, syltetøy og sjokoladekrem. Rør inn rosiner og nøtter. Tilsett essens og eventuelt rom. Bland alt godt, gjerne med hendene.
3. Ta ca en full teskje deig og trill til boller. La bollene stivne litt i kjøleskapet (ca 1 time).
4. Smelt sjokoladen over vannbad. Dypp bollene i den smeltede sjokoladen og rull dem i kokosmassen eller nøttene. Sett på bakepapir eller i muffinsformer.
5. Sett bollene kaldt til sjokoladen har stivnet. De er holdbare lenge i kjøleskapet.
Tips:
Som kakerester bruk for eksempel sukkerbrød, tørre småkaker, muffins eller sjokoladekake (uten fyll). Bruker du bare sjokoladekakerester anbefaler jeg å tilsette knuste petit beurre eller marie kjeks.
Det går an å bruke både rosiner, tørkede tranebær og dadler. Du kan også bruke mandler og alle slags nøtter, eller en blanding av flere slag. Rister du dem litt i pannen får du en enda fyldigere smak.
Punsjebollene kan også trilles i hakkede mandler eller kakestrøssel.

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!