Enkelt og utrolig godt!!! Denne galetten kan komme i alle størrelser og fasonger, og du kan lage flere små om du heller vil det.

Ingredienser

Paideig
200 g fullkornshvetemel
100 g bremykt
5 ss kaldt vann
Fyll
4-5 stilker rabarbra
90 g honning
1 ss tørkete lavendel
200 g bringebær (frisk eller frossen)
1 ts vaniljeekstrakt
2 ts sitronsaft
20 g bremykt
Sukker, mandel, lavendel til pynt

Fremgangsmåte

Ha mel i en food processor og ha oppi smør som delt i biter. Kjør på full hastighet til smøret har fordelt seg fint i melet. Ha så i vann og kjør videre til deigen samler seg. Pakk deigen i plastfolie og sett i kjøleskapet i 30 minutter.
Sett ovnen på 200 grader. Kjevle deigen direkte på bakepapir. Det skal bli en stor runding. Del rabarbra i biter ca 1 cm. Bland rabarbra, bringebær, lavendel, sitronsaft, honning og legg på midten av deigen. Brett forsiktig kantene på paideigen. Ha oppi smør oppdelt i biter og dryss over sukker og mandel på kantene. Stek galette i ca 30-35 minutter. Avkjøl litt før servering.

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!