Bananbrød passer utmerket å bake hvis du har noen overmodne bananer liggende på kjøkkenbenken. Jo mer moden bananene er, jo søtere er de. I denne oppskriften legger jeg til litt sjokolade og pekannøtter, men lag den gjerne uten. Dette er en skikkelig godbit til kaffen, til ett glass melk – eller helt for seg selv.

Ingredienser

500 g hvetemel
1/3 ts salt
2 egg
4 ts bakepulver
100 g Bremykt Steke og Bake
100 g sukker
6 modne bananer
1 neve mørk/lys sjokolade

Fremgangsmåte

Sett ovnen på 180 grader.
1. Sil mel, salt og bakepulver i en bolle. I en annen bolle pisker du sammen Bremykt og sukker til det er hvitt og skummende.
2. Så tilsetter du eggene, ett om gangen (pisk i ca 2 min. etter hvert egg). Rør inn de moste bananene i eggmassen. Tilsett så melblandingen i små mengder til røren er glatt. Hvis du ønsker å ha i sjokolade rører du inn dette nå.
3. Hell røren i 2 smurte brødformer og strø over nøttene. Stek i ca 1 time (på 180 grader). Ta brødene ut av ovnen og la de hvile i formen i ca 10 minutter før du legger de på en bakerist.

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!