Sarah Bernhardt er nok en juleklassiker med mandelbunn, sjokoladekrem og sjokoladeglasur.
Mandelbunn:
Ferdig kransekakemasse
Sjokoladekrem:
150 g Bremykt
1,5 dl melis
2 eggeplommer
2 ts kakao
2 ss vann
Sjokoladeglasur:
200 g sjokolade
30 gr kakaosmør (alternativt delfiafett)
Kjevl ut ferdig kransekakemasse til små kaker. Stekes etter anvisning på pakken.
Til sjokoladekremen piskes først romtemperert Bremykt og melis til smørkrem. Pisk inn eggeplommer, kakao og vann.
Avkjøl kremen litt, slik at den får fin smørekonsistens. Bruk en bred smørekniv, og smør sjokoladekremen på mandelmakronene slik at de får høy, rund fasong.
Sett kakene på et brett og legg i fryseren til sjokoladekremen på kakene har stivnet.
Smelt kokesjokolade og kokosfett i en metallbolle over vannbad. Rør glasuren jevn.
Dypp de frosne kakene raskt i den smeltede sjokoladen, og ta de langsomt opp – slik at de får dryppe av seg litt. Sett kakene tilbake på brettet og ha dem i kjøleskapet til sjokoladen har stivnet.
Kakene oppbevares i kjøleskapet eller dypfryses.