Verdens beste scones! Laget med Philiadelphia ost. De blir luftige og saftige, ikke så tette som man ofte får. Scones blir ofte kalt “hurtigbrød”,men de blir mye bedre hvis de får hvile noen timer før de settes i ovnen.

Ingredienser

300 g hvetemel
50 g havregryn
2 ts bakepulver
50 g sukker
100 g mykt smør(Bremykt steke og bake)
150 g Philidelphia ost
100 ml melk
60 g rosiner
Melk til pensling,havregryn og sukker til å strø over

Fremgangsmåte

1.Bland hvetemel, havregryn,bakepulver og sukker med smørterninger. Smuldre det sammen med fingrene (eller bruk en bakemaskin) slik at du får en jevn blanding uten klumper.
2.Visp kremost til jevn masse og spe med melk.
3.Bland dette med den tørre blandingen og tilsett rosiner som har ligget i melk. Bland forsiktig til ønsket konsistens.
La deigen hvile ca 2 timer.
4.Legg deigen på benken og jevn den litt ut, uten å presse. Pesle med melk og strø på med havregryn og sukker.
Del deigen i 8 deler, legg de på ovnsplaten med bakepapir.
5.Sett platen inn i ovnen i midten på 220 grader i ca 15 minutter.
Ta ut og sett til avkjøling.

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!