Deilige scones med sjokolade, enkelt, raskt og helt nydelig
ca 6 dl hvetemel
1/4 ts salt
0,8 dl sukker
2,5 ts bakepulver
100 gram bremykt
1,5 ts vaniljeessens
2 eggeplommer
1,8 -2 dl melk ( lett, hel eller fløte kan brukes)
200 gram mørk kokesjokolade eller sjokoladechips
1. Forvarm stekeovnen til 200 grader
2. Mål opp å gjør klar alle ingrediensene, hakk sjokoladen i grove biter
3 .Bland alt det tørre i en bolle, mel, sukker, salt og bakepulver
4. Del smøret i biter og smuldre det inn i melet med hendene til det er helt smuldret opp i melet.
5. Tilsett så sjokoladen og bland inn i melet
6 .Ha vaniljeessens oppi eggeplommene og rør i sammen.
7. Ha melk og egg oppi melet og bland forsiktig inn til du får en litt klissete deig. Viktig å ikke jobbe for mye med deigen.
8. Ha litt mel på et bakepapir eller bordet og velv deigen oppå melet.
9. Klapp deigen forsiktig i sammen , ha litt mel på toppen og trykk forsiktig til du får en runding på ca 2 cm i høyden
10. Del den opp som en pizza så du får 8 biter, eventuelt kan du lage to mindre rundinger så du får 16 små stykker.
11. Pensle dem med litt melk før du steker dem midt i ovnen, 200 grader i ca 20 minutter, til de får en fin brunfarge.
12. Smaker like gode kalde som varme.
NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!