Sødmen fra portvinen gir disse sjokoladetrøflene en god og rund smak. Perfekte å ta frem når sukkersuget kommer snikende, eller du plutselig får gjester og vil servere noe inntil kaffen.

Ingredienser

200 gr dronningsjokolade (eller annen mørk sjokolade)
1 dl kremfløte
30 gr bremykt
2 ss portvin (kan også byttes ut med kaffe)
Kakao til utrulling

Fremgangsmåte

1. Hakk opp all sjokoladen og ha den i en bolle. Ha fløte i samme bolle.
2. Varmes over vannbad, til all sjokoladen har smeltet. Rør inn smør og portvin.
3. Ta av varmen og ha plastfolie over bollen. Avkjøles i kjøleskapet i ca 3 timer, sjokoladeblandingen skal ha stivnet helt slik at du kan rulle ut passe store kuler.
4. Ha kakaopulver på en tallerk og rull sjokoladetrøfflene i kakaoen. Legg de i en tett boks og oppbevar i kjøleskapet. La de stå i kjøleskapet i minst 30 - 60 min før servering.
Håper det smaker!

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!