Lysten på noe søtt og godt, men ikke noe som er for usunt kanskje? Skinny donuts med friske blåbær er nydelige ovnsbakte smultringer og passer perfekt til frokost ved siden av en kopp te.
(8 stk.)
50 g Bremykt, smeltet
1 dl mandelmelk (ev. lettmelk)
1 stort egg
100 g byggmel
100 g hvetemel
1 ½ ts bakepulver
70 g sukker
1 ts vaniljesukker
1 klype salt
100 g friske blåbær
Forvarm stekeovnen til 175 ˚C, over og undervarme. Smør en donutform med Bremykt. Vi brukte en med 6 ringer og stekte i 2 omganger.
Bland sammen de tørre ingrediensene i en bakebolle. Visp sammen Bremykt, mandelmelk og egg, hell over i bakebollen og rør alt godt sammen. Vend til slutt inn blåbær. Ha deigen i en sprøytepose, sprøyt jevne smultringer i ringene på forma, ca. ¾ fulle. Stek på midterste rille ca. 14 minutter til donutsene er lys gylne. Avkjøl litt i forma og videre på rist. Bruk en gaffel til å ta opp smultringene med.
Tips:
Byggmelet gir donutsene en litt grov tekstur, ønsker du en lettere donut bruk bare hvetemel.
Dersom du vil unne deg noe litt ekstra godt, dypp donutsene i melisglasur.