MARENGSBUNN
6eggehviter piskes til stivt skum.
250 g sukker, has i i flere omganger, Piskes til du har en blank og glatt marengs.
Stekes på 120°c varmluft i ca 1,5 time.
FYLL
1 liten kartong fløte piskes stiv, smak til med baileys (her slumper jeg - pass på at det ikke blir for bløtt.)
Smøres utøver bunnen, ha på en pose med Smash.
SALTKARAMELL
100 G sukker
3 SS vann
4 SS smør
1 DL fløte
Et par gode klyper maldonsalt
Rør sammen sukker og vann i en tykkbunnet gryte. Kok opp og la blandingen få en gyllen farge. Trekk gryta av platen og rør i smør. Hell så forsiktig i fløten. Smak til med salt. La småkoke i noen minutter - jo lengre den koker, dess hardere blir den når den er kald.
Sprinkles over kaken når avkjølt.
MARENGSBUNN
6eggehviter piskes til stivt skum.
250 g sukker, has i i flere omganger, Piskes til du har en blank og glatt marengs.
Stekes på 120°c varmluft i ca 1,5 time.
FYLL
1 liten kartong fløte piskes stiv, smak til med baileys (her slumper jeg - pass på at det ikke blir for bløtt.)
Smøres utøver bunnen, ha på en pose med Smash.
SALTKARAMELL
100 G sukker
3 SS vann
4 SS smør
1 DL fløte
Et par gode klyper maldonsalt
Rør sammen sukker og vann i en tykkbunnet gryte. Kok opp og la blandingen få en gyllen farge. Trekk gryta av platen og rør i smør. Hell så forsiktig i fløten. Smak til med salt. La småkoke i noen minutter - jo lengre den koker, dess hardere blir den når den er kald.
Sprinkles over kaken når avkjølt.